MARADTAK MÉG KÉRDÉSEID?

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 • Bárki jöhet tanulni?

Az Otthonlabor képzései alapvetően felnőtteknek szólnak.

 • Én nem akarok lakberendező lenni, csak a saját lakásom szeretném berendezni. Nekem is jók ezek a tanfolyamok? 

Természetesen! Tanfolyamainkat azoknak az építkezőknek és az otthonukat tervezőknek készítjük, akik átgondoltan és szakszerűen szeretnék megtervezni az otthonukat. Minden tanfolyamunknak van – otthontervező –, alapváltozata. Ezeken a tanfolyamokon nem szervezünk a hallgatóknak záróvizsgát, a házi feladatokat sem kötelező elkészíteni. Sőt! Az „otthontervező” tanfolyamok hallgatói dönthetnek úgy, hogy a házi feladatok helyett, – oktatói támogatással – a saját lakásukat tervezik meg.

 • Mi a különbség az „otthontervező” és a prémium tanfolyam között?

A legjelentősebb különbség a két tanfolyamtípus között a mentorprogram. Az elméleti tananyag, a gyakorlati feladatok és a munkafüzetek mind a két tanfolyamtípus esetén teljes egészében megegyeznek. A prémium változat több oktatóvideót, személyre szóló videókat és mentorálást is tartalmaz. Ezen felül a prémium tanfolyamok hallgatói a tanfolyam végén vizsgázhatnak.

 • Lakberendezőként szeretnék dolgozni. Kapok bizonyítványt a vizsga után?

Az Otthonlabor tanfolyamai saját fejlesztésű prémium lakberendező tanfolyamok. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy sok szakmabeli vagy esti iskolában, jelenléti oktatásban tanuló leendő lakberendező is nálunk bővíti a tudását. Tanul nálunk például építész hallgató, junior lakberendezők, ingatlanfejlesztő, építész, több konyhastúdió eladója, bútorbolti eladó és még sokan mások. Az Otthonlaborban a tananyagot mi írjuk, a munkafüzeteket mi szerkesztjük, a rajzokat és illusztrációkat mi készítjük és a videók is a saját tapasztalatink alapján készülnek. (Nem használunk mesterséges intelligenciát.) Egy-egy tanfolyamon megosztjuk a témához kapcsolódó gyakorlati tapasztalatainkat. Az elméleti tananyag nagyon részletes és informatív, amit illusztrált munkafüzetekkel és oktatóvideókkal egészítettünk ki. Tehát nem egy központilag megírt könyvből, kötött tanmenet szerint tanítunk. A tanfolyamaink prémium változata azoknak készül, akik lakberendezőként szeretnének dolgozni. A tanfolyam hallgatóinak lehetőségük van vizsgázni, de a vizsga egy opcionális dolog, tehát nem kötelező. Az Otthonlabor a felnőttképzési nyilvántartásban szerepel. Felnőttképzési nyilvántartási számunk: B/2020/006559. A sikeresen levizsgázó hallgatók tudását oklevéllel és tanúsítvánnyal ismerjük el. A tanúsítványt angol és magyar nyelven állítjuk ki. (A vizsgáról bővebben írunk itt.)

 • Hiteles a tanúsítvány, amit vizsga után kapok? 

Az Otthonlabor szabadpiaci alapon működő vállalkozás. A felnőttképzési törvény alapján a szabadpiaci alapon működő képzők a saját nevükben állíthatnak ki oklevelet és tanúsítványt is. Mindkettő magánokirat, hiszen nem az állam, vagy valamelyik a fenntartása alatt lévő intézmény állította ki. A képzésünk nem a klasszikus értelemben vett OKJ szakképzés – nem képzünk lakberendezőket futószalagon –, hanem otthontervezést és lakberendezést oktatunk. Az a célunk, hogy a tanfolyam végére olyan használható tudása legyen a hallgatóknak, amivel magabiztosan tudják megtervezni az otthonukat vagy ha olyan ambícióik vannak, akkor profitáljanak belőle. Az Otthonlaborban elsősorban tanítani szeretnénk. Mivel a lakberendezés és a tervezés egy komplex, összetett folyamat; azt szeretnénk, hogy a hallgatók ne csak elolvassák, hanem értsék is, hogy mit miért csinálunk a lakásunk berendezése során. A tanfolyam típusától függően rengeteg olyan dolgot megtanítunk, ami egy otthon tervezésekor vagy vállalkozás indításakor hasznosítható. Professzionális lakberendezést oktatunk, de az általunk kiállított oklevél vagy a tanúsítvány nem szakmai bizonyítvány, hanem egy dokumentum, ami egy tudásszintet igazol. Ez az, amit képző cégként hivatalosan igazolunk. Lakberendezőként dolgozni vagy vállalkozni ma nem igényel szakképesítést, tehát a munka során nem a „papír” számít, hanem tudás és a gyakorlat. Nos, nálunk tudást, gyakorlatot és „papírt”is szerezhetsz.

 • Én már elvégeztem egy lakberendező tanfolyamot máshol, csak vizsgázni szeretnék. 

Azoknak a hallgatóknak, akik nálunk szeretnének vizsgázni szigorú szabályoknak kell megfelelniük. A „LAKBERENDEZÉSI ALAPOK” tanfolyamon 12 megrendelőnek 12 lakást terveznek meg a hallgatók, ami legalább 600 részfeladatot jelent. Tehát azok a hallgatók, akik lakberendezői karrierre vágynak, az elméleti felkészítés mellet, komoly tervezési gyakorlatot is szereznek. Csak azok a hallgatók kapnak vizsgázási lehetőséget, akik a gyakorlati feladatokat elkészítik. A tanfolyam végére a vizsgafeladatokból és a gyakorlati feladatokból egy komplett portfóliót állíthatnak össze a hallgatók. Tehát ha beiratkozol és elkészíted a gyakorlati feladatokat, akkor természetesen te is vizsgázhatsz.

 • Mennyi idő alatt lehet elvégezni egy-egy tanfolyamot?

A tanfolyamok leírásában feltüntetjük, hogy a tapasztalataink alapján mennyi időt szánnak a hallgatók a tanfolyamra. Általános tapasztalat, hogy az aktívan tanuló hallgatók minden héten feldolgoznak egy leckét.

 • Mennyibe kerül a vizsga?

Az a szuper hírünk van, hogy nem kérünk vizsgadíjat, tehát a tandíjon felül plusz vizsgadíjjal, vagy egyéb rejtett költséggel nem kell kalkulálnod.

 • Mikor indulnak a tanfolyamok?

Úgy gondoljuk, hogy ha valaki tanulni akar, akkor az elé nem gördítünk olyan plusz akadályokat, mint például a várólista. Nálunk bármikor beiratkozhatsz, amikor a kedved tartja. Még azokon a tanfolyamokon is megnyitottuk a tanulási lehetőséget, amelyek készülőben vannak. Ráadásul ezekhez a tanfolyamokhoz rendkívül kedvezményes áron lehet hozzájutni.

 • Milyen ingyenes képzések vannak?

A tanfolyamaink között már csak egy ingyenes villámkurzus szerepel, ez pedig a”TÖKMAGOK – MINI”.

 • Lesz többféle ingyenes képzés is?

Nem, a „TÖKMAGOK – MINI” az egyetlen ingyenes kurzusunk.

 • Korábban jelentkeztem – az akkor még ingyenes –, Tökmagok tanfolyamra. Kapok hozzáférést továbbra is a Tökmagok tanfolyamhoz?

A „TÖKMAGOK – MINI” tanfolyamhoz szívesen elkészítjük a hallgatói fiókod és használhatod az eOktatótermet, de a korábban teljes egészében „ingyenes Tökmagok tanfolyamot” kivezettük. A jelenlegi előkészítő tanfolyamok az imént említett, korábban ingyenes verzió jelentősen kibővített változatai. Korábbi hallgatónkként a mindenkor érvényes tandíj megfizetésével tudsz te is beiratkozni újra a jelenlegi előkészítő tanfolyamok valamelyikére. Sőt! Ha van, akkor az 5.000 Ft értékű ajándékutalványod is felhasználhatod.

 • Korábban 2023. előtt vásároltam meg a Lakberendezési alapok tanfolyamot. Kapok hozzáférést az új tananyaghoz? 

2023. december 1-től teljes egészében megújultak az Otthonlabor tanfolyamai. A 2023. december 1. előtt beiratkozott hallgatók a tananyagot a régi oktatóteremben találják. Ez azt jelenti, hogy itt, az otthonlabor.hu oldalon találják azt a tanfolyamot, amit megvásároltak. Ha szeretnél az új, kibővített tanfolyamon tanulni, akkor öregdiák kedvezménnyel újra beiratkozhatsz. A tanfolyam prémium változatán videós leckékkel bővült a tananyag. Tanulunk digitális rajzolást és látványtervező programmal is dolgozunk. A régi tanteremben már csak 2024. június 30-ig lesz elérhető a tananyag.

 • Hogyan lehet nálatok tanulni?

Az Otthonlaborban az oktatás, a mentorálás és – ha szeretnél vizsgázni, abban az esetben – a vizsga is teljes egészében itt az online térben zajlik. A tananyagot az eOktatóteremben találod. Az #OLT alapításával az volt a célunk, hogy az átlagembereknek is egyszerűen elérhetőek legyenek prémium minőségű lakberendező tanfolyamok. Ezért olyan tudásalapú és gyakorlatorientált képzéseket kínálunk, amelyek bárki számára elérhetőek. Mindegy, hogy egy pici faluban, külföldön vagy egy nagyvárosban élsz. Nem számít, ha nincs érettségid. Nem kerülsz hátrányba amiatt, hogy anyuka vagy, vagy csak iszonyú elfoglalt. Sőt! Kedvezményekkel támogatjuk a kismamákat, nagycsaládosokat, nagymamákat, a diákokat, de még mozgáskorlátozottakat is. Valaki azt mondta a minap, hogy: „De az én anyukám már 68 éves! Imádja a lakberendezést, de szerintem öreg hozzá!”. Visszakérdeztem, hogy: „Miért? Az anyukádnak nem jár, hogy 68 évesen olyasmit tanuljon, ami érdekli? Nem kaphatja meg azt a lehetőséget, hogy a megszerzett tudás birtokában, az elkövetkezendő 20-30 évben olyan otthont alakítson ki magának, ami igazán kényelmes és ami boldoggá teszi?”

 • Mi az az eOktatóterem?

Egy zárt online felület, ahol hozzáférsz a tananyaghoz. Az eOktatóteremben kényelmesen tanulhatsz. Ha végeztél a tananyag egyik fejezetével például az elméleti résszel , megjelölheted, hogy elkészültél vele. Az eOktatóteremben találod az oktatóvideókat, és a letölthető munkafüzeteket. Mindent egy helyen, hogy bármikor hozzáférhess.

 • Mi az az #OLT?

Az „online lakberendező tanfolyamok” rövidítése.

 • Mikor készül el a Hallgatói fiókom?

Miután beiratkoztál és kifizetted a tandíjat, elkészítjük a hallgatói fiókod. Majd ezután emailben elküldjük a belépési adatokat. A „TÖKMAGOK – MINI” hallgatóinak is beiratkozás után készítjük el a hallgatói fiókjukat, és egy külön emailben küldjük el a belépési adatokat.

 • Hogyan tudok fizetni?

Jelenleg csak banki átutalással lehet befizetni a tandíjat. A különböző egyéni-, és állandó kedvezmények, valamint a személyre szóló kuponok miatt mindenkinek manuálisan állítjuk ki a saját számláját. Ez pici kényelmetlenséggel járhat, de úgy gondoljuk, hogy a személyre szabott kiszolgálás és az egyéni kedvezményeink mindezt felülírják.

 • Milyen kedvezményeket vehetek igénybe?

A társadalmi felelősségvállalás fontos számunkra, ezért az érintettek az alábbi állandó kedvezmények közül választhatnak:

  • -10% diákkedvezmény: 24 éves korig, diákigazolvánnyal rendelkező diákok vehetik igénybe.
  • -10% kismama kedvezmény: 3 éves kor alatti gyermeket nevelők vehetik igénybe.
  • -10% nagycsaládos kedvezmény: 3 vagy több gyermeket nevelők és NOE tagok vehetik igénybe.
  • -10% nyugdíjas kedvezmény: 65 év feletti nyugdíjasok vehetik igénybe.
  • -15% megváltozott munkaképességűek kedvezménye: fogyatékkal élők vehetik igénybe.

KIEMELT KEDVEZMÉNYEINK:

  • öregdiák kedvezmény
  • -5.000 Ft egyszeri kedvezmény, amelyet a hírleveleinkre feliratkozott hallgatók vehetnek igénybe.
  • A „TÖKMAGOK” tanfolyamot elvégző hallgatóknak, továbbtanulás esetén, jóváírjuk az előkészítő tanfolyam árát az „ALAPKÉPZÉS” vagy a „KONYHATERVEZÉS” tanfolyamok árából.
  • egyes tanfolyamokon 4, 5 vagy 10 havi részletfizetési kedvezmény

A felsorolt kedvezmények nem halmozhatók és nem összevonhatók. Az ajándékutalványok és a hírlevél feliratkozók  5.000 Ft-os  ajándékutalványa pénzre nem váltható!

 • Érdemes várnom akciókra?

A már elindult képzéseink esetében nem tartunk árakciókat. Elmesélem, hogy miért. A fejlesztés és feltöltés alatt lévő tanfolyamainkra, mint amilyen most az „ALAPKÉPZÉS” vagy a „KONYHATERVEZÉS TANFOLYAM”, nagyon kedvezményes elővásárlási áron vagy ha úgy szimpatikusabb, „early bird” kedvezménnyel lehet beiratkozni. Ez a jövőben is így lesz minden készülő tanfolyamunk esetében. Nevezhetjük állandó akciónak azt, hogy az előkészítő tanfolyamokra a „TÖKMAGOKRA”  kiemelkedően nagy kedvezménnyel lehet beiratkozni, ráadásul ezeknek a tanfolyamoknak árát jóváírjuk egyes tanfolyamaink árából.

Ezeket a kedvezményeket szeretnénk így tartani. A „TÖKMAGOK” egy előkészítő kurzus, ami 8 egymáshoz szorosan kapcsolódó leckéből áll. Csupán az előkészítő tanfolyam elvégzésével senkiből sem válik lakberendező. Ahhoz sokkal többet kell tanulni, tapasztalatot szerezni, és bizony gyakorolni is. A tanfolyamon való részvétellel egy szuper lehetőséget kapsz! A „TÖKMAGOK – MINI”-vel például egy kockázat nélküli lehetőséget arra, hogy kipróbáld magad lakberendezőként, betekinthess a lakberendezők munkájába és gondolkodási módjába. Emellett a tanfolyam másik célja, hogy bemutassuk milyen stílusban tanítunk és hogyan épülnek fel a leckék.

 • Miért lesz fokozatosan drágább az alapképzés?

 Az Otthonlaborban a tananyagot mi írjuk, a munkafüzeteket mi szerkesztjük, a rajzokat és illusztrációkat mi készítjük és a videók is a saját tapasztalatink alapján készülnek. Nem használunk mesterséges intelligenciát és szó szerint MINDENT mi készítünk. Egy-egy tanfolyamon megosztjuk azokat a témához kapcsolódó gyakorlati tapasztalatainkat, amelyeket közel 20 év alatt gyűjtöttünk össze. Az elméleti tananyag nagyon részletes és informatív, amit illusztrált munkafüzetekkel és oktatóvideókkal egészítettünk ki. Tehát nem egy központilag megírt könyvből, kötött tanmenet szerint tanítunk, mint egy hagyományos képzésen. Mi sem gondoltuk az elején, de az ilyen színvonalú tananyagnak a megírása, megszerkesztése, mint amilyen a miénk, őrült sok időbe telik. A „LAKBERENDEZÉSI ALAPOK” tanfolyam még nem készült el. A tanfolyam elméleti része elkészült, de a 35. leckétől hiányoznak az elméleti tananyagot kiegészítő képes és rajzos munkafüzetek, hiányoznak az oktatóvideók és még a régi tanulói felületünkön érhető el a tananyag. Ennek ellenére a tanfolyamot megnyitottuk. A tandíj a készültség mértékének megfelelően változik. Ha teljesen elkészült egy lecke, akkor emelkedik a tandíj mértéke is.

 • Én nem szeretek képernyőről tanulni, esetleg letölthető vagy kinyomtatható a tananyag?

Teljesen megértelek, én is papír alapon működöm. Mivel én is szeretem képezni magam, rengeteg bosszúságot okozott, hogy képernyővak vagyok. Egy-egy online tanfolyamon milliószor gondoltam arra, hogy milyen jó lenne, ha le is tölthetném vagy ki is nyomtathatnám a tananyagot. Ezért az Otthonlaborban mindent letölthetsz és ki is nyomtathatsz. Igaz, hogy nekünk elképesztő mennyiségű plusz munkával jár, de a visszajelzéseitek alapján megéri.

 • Mikorra várható, hogy teljesen elkészül az Alapképzés?

2023. decemberében kezdtük el felépíteni az eOktatótermet és feltölteni a tananyagot. 2024. januárjában a weboldalunkat és az ajánlatainkat frissítettük. A „LAKBERENDEZÉSI ALAPOK” hallgatói jelenleg a régi oktatóteremben férnek hozzá a tananyaghoz. A leckéket februártól kezdjük el feltölteni az eOktatóterembe. A terveinkben az szerepel, hogy „minél gyorsabban be kell fejezni”. Figyelembe véve a váratlan helyzeteket is, úgy saccoljuk, hogy június elejére készül el a tanfolyam.

 • Mikor indulnak a tematikus tanfolyamok?

A III. modul tematikus tanfolyamait azután kezdjük el összeállítani, hogy az alapképzést befejeztük. Még nem döntöttük el, hogy a „KONYHATERVEZÉS” tanfolyamot aktualizáljuk vagy három kisebb tanfolyammal folytatjuk. Jelen pillanatban az alapképzésre fókuszálunk. Addig, amíg a II. modul tanfolyami nincsenek készen, nem készítünk új tematikus tanfolyamot.

 • Ajándékba szeretném adni a tanfolyamot. Vásárolhatok ajándékutalványt?

Igen! Veled együtt, az igényeidnek megfelelően készítjük el a névre szóló ajándékutalványunkat. Az ajándékutalványról bővebb információt IDE kattintva olvashatsz.

 • Hogyan épül fel a tananyag?

Egy-egy tanfolyam különböző leckékből áll. A leckék különböző fejezetekből állnak és más-más témakört dolgoznak fel. Minden leckéhez tartozik elmélet, gyakorlati feladatok, önellenőrző kérdések és tanfolyamtól függően oktatóvideók. Az elméleti tananyagot munkafüzetekkel egészítettük ki. A tanfolyamokon a videók kivételével a teljes tananyag letölthető és kinyomtatható.

 • Mit jelent az oktatói támogatás?

Azt jelenti, hogy tanfolyamon tanuló hallgató, leckénként egy alkalommal, felteheti írásban a leckével kapcsolatos kérdéseit, amit az oktató emailben megválaszol. Minden reggel az emailek megválaszolásával kezdünk, tehát ha délután írtál levelet, akkor legkorábban másnap reggel kapsz a kérdéseidre választ, de legkésőbb 48 órán belül.

 • Mit jelent a mentorprogram?

Azt jelenti, hogy tanfolyamon tanuló hallgató, leckénként korlátlan alkalommal, felteheti írásban a leckével kapcsolatos kérdéseit, amit az oktató emailben megválaszol. Minden reggel az emailek megválaszolásával kezdünk, tehát ha délután írtál levelet, akkor legkorábban másnap reggel kapsz a kérdéseidre választ, de legkésőbb 24 órán belül. A mentoráltak, attól függően, hogy mi okoz nekik nehézséget, személyre szóló gyakorlati feladatokat és személyes videókat is kapnak.

 • Ha időközben meggondolom magam, akkor átjelentkezhetek egy „nagyobb” tanfolyamra? Például, a Lakberendezési Alapok alapváltozatáról válthatok prémiumra?

Természetesen! Kérlek, írj emailt és megbeszéljük, hogy hogyan tudunk segíteni.

 • Mi történik, ha nem küldöm vissza a házi feladatokat?

Nem történik semmi, csak elszalasztasz egy remek lehetőséget. A tanulás és a házi feladatok elkészítése vagy el nem készítése egyéni döntés kérdése, de nem kötelező.

 • Vizsgázhatok, ha nem küldöm vissza a gyakorlati feladatokat?

Nem. Csak azok a hallgatók vizsgázhatnak, akik elkészítették a gyakorlati feladatokat és be is mutatták.

 • Hány órát vesz igénybe a tanfolyam?

Minden képzésünknél feltüntettük, hogy mennyi idő alatt lehet elsajátítani az elméleti tananyagot és mennyi időbe telik elkészíteni a gyakorlati feladatokat. Ez nem jelenti azt, hogy a rajztábla fölött kell görnyedni több száz órát! A gyakorlati feladathoz tartozik a különböző montázsok, táblázatok, vázlatrajzok készítése is.

 • Kell még egyéb költségekkel számolnom?

Nem, a tandíj tartalmazza az összes költséget. A vizsga díjmentes.

 • Milyen programokkal dolgozunk?

Talán a legfontosabb és legtöbbet használt program a Canva. Szerencsére a Canvának van ingyenes verziója, így akkor is boldogulsz, ha nem fizetsz elő a prémium változatra. Egyes tanfolyamainkon tanulhatsz digitális rajzolást. Erre a célra a Morpholio Trace és a Morpholio Board applikációkat használjuk. Ezekhez a programokhoz iPad-re és iPencil-re van szükség. Sajnos Androidos készülékeken ez a program nem használható. A mentoráláshoz a Milanote applikációt használom. Ez egy felhő alapú „jegyzetfüzet”, ami (limitáltan) ingyenesen is használható. Szükség lesz még Word-re és Excelre vagy valamilyen alternatívájukra.

 • Tanulunk 3D látványtervezést?

Nem. A tanfolyamainkon nem tanulunk 3D látványtervezést. Ennek többféle oka van. Az egyik az, hogy borzasztóan drága. Maga a program fantasztikus, és kellő tudás birtokában csodálatos dolgokat lehet vele rajzolni. De a hangsúly a megfelelő tudáson van. Egy tanulóvezetőt sem ültetnek be első alkalommal egy versenyautóba, hanem előbb megtanítják neki a KRESZ-t és a rutin feladatok elvégzését stb. Nálunk is hasonló a helyzet. Először az alapokat tanítjuk meg, azután ennek a tudásnak a birtokában lehet kísérletezni különféle tervezőprogramokkal. A programot ugyanis irányítani kell, magától nem fogja megrajzolni a lakás alaprajzát vagy berendezni azt. Ahhoz, hogy meg tudd mondani a programnak, hogy mit csináljon, neked is tudnod kell, hogy mit miért csinálsz. Nem attól lesz valaki kiváló tervező, mert számítógépes programot használ. A program csak abban segít, hogy megmutasd a világnak, hogy milyen elképzeléseid vannak.

 • Nincs semmilyen előképzettségem, jöhetek tanulni?

Igen! Várunk szeretettel!

 • Van felvételi beszélgetés és orvosi alkalmassági vizsgálat?

Nem, semmi ilyesmire ne számíts!

 • Hány éves kortól lehet jönni tanulni?

A legfiatalabb tanítványom a lányom, aki 14 éves. A tananyagot úgy írom, hogy számára is szórakoztató és érthető legyen. A legidősebb tanítványom 78 éves volt.

 • Milyen eszközökre lesz szükségem?

A tanfolyamon egyszerű eszközökkel is lehet boldogulni. A legszükségesebb eszközök: körző, vonalzók, tűfilcek, A/3 és A/4 műszaki rajzlap, milliméterpapír, színes ceruza, radír, grafitceruza, nyomtató.

 • El kell végeznem az egyik előkészítő tanfolyamot mielőtt beiratkoznék az alapképzésre?

Nem, az előkészítő tanfolyamok elméleti tananyaga része az alapképzésnek is. Tehát nem szükséges elvégezni egyik előkészítő tanfolyamot sem az alapképzésre való beiratkozás előtt.

 • El kell végeznem az egyik előkészítő tanfolyamot vagy az alapképzést, mielőtt beiratkoznék az konyhatervezés tanfolyamra?

Nem, a „KONYHATERVEZÉS” tanfolyam is egy önálló, teljes értékű tanfolyam, amit úgy állítottunk össze, hogy előképzettség nélkül, teljesen kezdő otthontervezők is megértsék a leírtakat és könnyedén el tudják készíteni a házi feladatokat.

 • Többféle tanfolyamot is vásárolhatok egyszerre?

Természetesen! Kérlek írj emailt, hogy megbeszéljük az „öregdiák” kedvezményed mértékét!

 • Külföldön élek, jöhetek tanulni?

Igen! Szerte Európából vannak hallgatóink (Ausztria, Svájc, Anglia, Szlovákia, Németország stb). Várunk szeretettel!

 • Már elvégeztem egy lakberendező iskolát, de úgy érzem nem tudok eleget. Nekem is tudtok új dolgokat tanítani?

Hatalmas megtiszteltetés és egyúttal hihetetlenül izgalmas feladat szakmabeli hallgatókat tanítani. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy azt a tapasztalatot, amit 20 év alatt gyűjtöttünk teljes egészében átadjuk nektek.

 • Gyakornok szeretnék lenni az Otthonlaborban. Van gyakornoki programotok?

Határ a csillagos ég! Olyan hatalmas terveink vannak! A gyakornoki program is köztük van, de egyelőre még nincs nyitott gyakornoki pozíció nálunk.

 • Tanár szeretnék lenni az Otthonlaborban. Hogyan jelentkezhetek?

Pillanatnyilag nincs nyitott tanári pozíciónk.

 • Van részletfizetési lehetőség?

Igen, egyes tanfolyamainkon van részletfizetési lehetőség. A tanfolyamok tájékoztatójában szerepel, ha van részletfizetési lehetőség.

 • Hogyan történik a részletfizetés? Automatikusan levonjátok ti is a pénzt?

Nem, soha nem vonunk le pénzt a bankszámládról! Minden „hónapforduló” előtt 8 nappal elkészítjük a következő havi számlát, amit átutalással tudsz kifizetni. Lesz 8 napod az átutalásra. Elmondom, hogy miért. Az internetes csalás és a bankkártyákkal való visszaélés elképesztő méreteket öltött manapság. Biztonságosabbnak érezzük az átutalást. Jelenleg azon dolgozunk, hogy azt a számlát, amit a Billingo számlázóval kiállítunk (Nanoo Design Kft.) Barionon keresztül, bankkártyával is ki lehessen fizetni. Egy kis türelmet kérünk ezzel kapcsolatban.

 • Mi történik, ha nem fizetem a részleteket?

Én úgy gondolom, hogy hozzánk olyan hallgatók járnak, akik mérlegelik a lehetőségeiket mielőtt belevágnak a tanulásba. A részletfizetési lehetőség jelentős plusz munkát és extra adminisztrációs feladatokat ró ránk. Még nem volt ilyenre példa, de ha lenne, akkor az illetőnek megszüntetnék a hallgatói jogviszonyát. Köszönjük, ha nem kell ilyesmivel foglalkoznunk!

 • Több számítógépről is tanulhatok?

Igen és nem. Például tanulhatsz az otthoni asztali gépeden és tanulhatsz egy laptopon. Korlátozás, hogy csak egy készüléken lehetsz bejelentkezve. A beiratkozáskor elkészített „Hallgatói fiókodba” csak egy IP címről lehet belépni. A fiókod csak a tiéd, ugyanúgy, ahogy egy valódi tanfolyamra is csak egyedül mennél. A tananyagainkat szerzői jog védi, ennek megsértése nem csak a fiókod felfüggesztését, hanem jogi következményeket is jelenthet a számodra. A tevékenységed un. „log fájlokban” tárolódik. Ezekben a fájlokban az szerepel, hogy honnan, mikor, mit néztél meg, ez segíti az oktatókat, hogy lássák hol tartasz. Egy második IP cím esetén letilthat a rendszer, és neked kell bizonyítanod, hogy nem történt visszaélés. Köszönjük, ha nem kell ilyesmivel foglalkoznunk!